Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodické přístupy senzorického hodnocení révových vín

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodické přístupy senzorického hodnocení révových vín

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Popisové metody senzorické analýzy jsou využívány u státních odrůdových zkoušek k charakterizaci organoleptických vlastností vín nově vyšlechtěných odrůd révy vinné. Profilové metody se uplatňují pro stanovení aromatických znaků vín tradiční odrůd a jejich změn vyvolaných různými technologickými zásahy při vinifikaci hroznů. Všechna révová vína mimo stolních podléhají senzorické kontrole jakosti prováděné státní komisí expertů. Na národních i mezinárodních konkurzech vín jsou využívány speciální kategorové ordinální bodové stupnice.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods of sensory evaluation of wine

  • Popis výsledku anglicky

    Description methods of sensory analysis are used state sort testing to determination sensory properties of wine from new breeding vine varieties. Profil analyse exercises for assesment aromatic descriptors of traditional varieties of wine and their changes developed by various technological vinifications. All the wine except table wine are subject to sensory quality control is performed state commission experts. On national and international competitions of wine are used special attributes ordinal markscales.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Senzorická analýza potravin

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    10-11

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Český akrediční institut Praha

  • Místo konání akce

    Český akreditační institut Praha

  • Datum konání akce

    23. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku