Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Yield of Broccoli Cultivars. Zahraniční vědecká konference

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_320" target="_blank" >RIV/62156489:_____/99:1_3_320 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Yield of Broccoli Cultivars. Zahraniční vědecká konference

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah vitaminu E opětovně zjištěn v rozmezí 11,6 - 19,2 mg na kg. Nejvyšší obsah vykazují odrůdy Maraton, Senshi, Shadow. Změna obsahu vit. C při blanšírování 3 a 6 minut. Při blanšírování po dobu 3 minut, ztráty 13 - 20 %, při blanšírování 6 minut ztráty 29 - 46 % vitaminu C. Vytypovány odrůdy s nejvyšším obsahem vit. E : Maraton, Senshi, Shadow. Stanoven obsah potravní vlákniny u širšího sortimentu brokolice. Odrůdy s nejvyšším obsahem vlákniny Buccaneer, Shadow, Kermit, Switch a Viking. Obsah nitrátůnebyl ani v roce 1999 u žádné ze sledovaných odrůd překročen. Bylo zjištěno že k překročení dochází až při použití dávky N nad 160 kg na ha. Doporučená dávka dusíkatého hnojení při hnojení brokolice činí 120 - 140 kg na ha. Při dávce nad 160 kg došlo u všech sledovaných odrůd k překročení hygienického limitu, zvláště u odrůdy Fiesta, Switch, Viking. Pro kulinářské, mrazírenské zpracování doporučena optimální doba tepelné úpravy blanšírováním po dobu 3 - 4 minut. Ztráty vit. C dosahují ma

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Yield of Broccoli Cultivars. Zahraniční vědecká konference

  • Popis výsledku anglicky

    Obsah vitaminu E opětovně zjištěn v rozmezí 11,6 - 19,2 mg na kg. Nejvyšší obsah vykazují odrůdy Maraton, Senshi, Shadow. Změna obsahu vit. C při blanšírování 3 a 6 minut. Při blanšírování po dobu 3 minut, ztráty 13 - 20 %, při blanšírování 6 minut ztráty 29 - 46 % vitaminu C. Vytypovány odrůdy s nejvyšším obsahem vit. E : Maraton, Senshi, Shadow. Stanoven obsah potravní vlákniny u širšího sortimentu brokolice. Odrůdy s nejvyšším obsahem vlákniny Buccaneer, Shadow, Kermit, Switch a Viking. Obsah nitrátůnebyl ani v roce 1999 u žádné ze sledovaných odrůd překročen. Bylo zjištěno že k překročení dochází až při použití dávky N nad 160 kg na ha. Doporučená dávka dusíkatého hnojení při hnojení brokolice činí 120 - 140 kg na ha. Při dávce nad 160 kg došlo u všech sledovaných odrůd k překročení hygienického limitu, zvláště u odrůdy Fiesta, Switch, Viking. Pro kulinářské, mrazírenské zpracování doporučena optimální doba tepelné úpravy blanšírováním po dobu 3 - 4 minut. Ztráty vit. C dosahují ma

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996018" target="_blank" >EP0960996018: Zhodnocení nutriční hodnoty, kvality a využitelnosti vybraných druhů zeleniny v racionální výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Nitra

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče