Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A7_3_354" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:7_3_354 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies
Popis výsledku v původním jazyce
Stanovení obsahu kys. l - askorbové, nitrátů a potravní vlákniny u nového sortimentu pekingského zelí. Obsah kys. l - askorbové stanoven v rozmezí 28,7 - 45,3 ng na 1 000g čerstvé hmoty, u obsahu nitrátů nebyla překročena hygienicky stanovena norma u žádné nově zaváděné odrůdy, mírné překročení bylo zaznamenáno u odrůdy Nagaoka 50 1 036 mg. Obsah potravní vlákniny stanoven v rozsahu 14,5 - 19,1 mg na 1 000 g čerstvé hmoty. Není podstatných rozdílů potravní vlákniny mezi odrůdami. Ověřeny možnosti konzervárenského využití pekingského zelí. Ověření možnosti konzervování pekingského zelí kvašením, marinováním a sterilací.
Název v anglickém jazyce
Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies
Popis výsledku anglicky
Stanovení obsahu kys. l - askorbové, nitrátů a potravní vlákniny u nového sortimentu pekingského zelí. Obsah kys. l - askorbové stanoven v rozmezí 28,7 - 45,3 ng na 1 000g čerstvé hmoty, u obsahu nitrátů nebyla překročena hygienicky stanovena norma u žádné nově zaváděné odrůdy, mírné překročení bylo zaznamenáno u odrůdy Nagaoka 50 1 036 mg. Obsah potravní vlákniny stanoven v rozsahu 14,5 - 19,1 mg na 1 000 g čerstvé hmoty. Není podstatných rozdílů potravní vlákniny mezi odrůdami. Ověřeny možnosti konzervárenského využití pekingského zelí. Ověření možnosti konzervování pekingského zelí kvašením, marinováním a sterilací.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996018" target="_blank" >EP0960996018: Zhodnocení nutriční hodnoty, kvality a využitelnosti vybraných druhů zeleniny v racionální výživě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1998
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International Horticultural Scientific Conference
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Lednice na Moravě
Místo vydání
Lednice na Moravě
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—