Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A7_3_354" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:7_3_354 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stanovení obsahu kys. l - askorbové, nitrátů a potravní vlákniny u nového sortimentu pekingského zelí. Obsah kys. l - askorbové stanoven v rozmezí 28,7 - 45,3 ng na 1 000g čerstvé hmoty, u obsahu nitrátů nebyla překročena hygienicky stanovena norma u žádné nově zaváděné odrůdy, mírné překročení bylo zaznamenáno u odrůdy Nagaoka 50 1 036 mg. Obsah potravní vlákniny stanoven v rozsahu 14,5 - 19,1 mg na 1 000 g čerstvé hmoty. Není podstatných rozdílů potravní vlákniny mezi odrůdami. Ověřeny možnosti konzervárenského využití pekingského zelí. Ověření možnosti konzervování pekingského zelí kvašením, marinováním a sterilací.

  • Název v anglickém jazyce

    Evoluation of Lager Assortment of Chinese Cabage with Regard to the Yields and Storage Propertiies

  • Popis výsledku anglicky

    Stanovení obsahu kys. l - askorbové, nitrátů a potravní vlákniny u nového sortimentu pekingského zelí. Obsah kys. l - askorbové stanoven v rozmezí 28,7 - 45,3 ng na 1 000g čerstvé hmoty, u obsahu nitrátů nebyla překročena hygienicky stanovena norma u žádné nově zaváděné odrůdy, mírné překročení bylo zaznamenáno u odrůdy Nagaoka 50 1 036 mg. Obsah potravní vlákniny stanoven v rozsahu 14,5 - 19,1 mg na 1 000 g čerstvé hmoty. Není podstatných rozdílů potravní vlákniny mezi odrůdami. Ověřeny možnosti konzervárenského využití pekingského zelí. Ověření možnosti konzervování pekingského zelí kvašením, marinováním a sterilací.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996018" target="_blank" >EP0960996018: Zhodnocení nutriční hodnoty, kvality a využitelnosti vybraných druhů zeleniny v racionální výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1998

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Horticultural Scientific Conference

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Lednice na Moravě

  • Místo vydání

    Lednice na Moravě

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku