Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Synergistic effects of beta-glucan and resveratrol on platelet aggregation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F14%3A43873320" target="_blank" >RIV/62157124:16170/14:43873320 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Synergistic effects of beta-glucan and resveratrol on platelet aggregation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to verify these data in growing piglets and newly investigate the role of resveratrol during simultaneous ?-glucan supplementation. 6-week-old Large White breed piglets were divided into one control group (C) and two experimental groups: R (resveratrol) and RG (resveratrol + ?-glucan). Resveratrol isolated from Polygonum cuspidatum root and beta-glucan gained from Saccharomyces cerevisiae were soluted in 15% alcohol and administered to the piglets by gastric probe in a daily dose 3 mg/kg0.75 of body weight. Control piglets obtained only alcohol solution. Blood samples were collected by puncture of v. jugularis and tested for number of platelets, platelet aggregation and speed of platelet aggregation after stimulation by ADP and cationic propylgallate. In comparison to control piglets number of platelets dropped markedly in both experimental groups. After one week of supplementation (R: P{0.05; RG: P{0.01) and after 2 weeks (both R and RG: P{0.01). Aggregation

  • Název v anglickém jazyce

    Synergistic effects of beta-glucan and resveratrol on platelet aggregation

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to verify these data in growing piglets and newly investigate the role of resveratrol during simultaneous ?-glucan supplementation. 6-week-old Large White breed piglets were divided into one control group (C) and two experimental groups: R (resveratrol) and RG (resveratrol + ?-glucan). Resveratrol isolated from Polygonum cuspidatum root and beta-glucan gained from Saccharomyces cerevisiae were soluted in 15% alcohol and administered to the piglets by gastric probe in a daily dose 3 mg/kg0.75 of body weight. Control piglets obtained only alcohol solution. Blood samples were collected by puncture of v. jugularis and tested for number of platelets, platelet aggregation and speed of platelet aggregation after stimulation by ADP and cationic propylgallate. In comparison to control piglets number of platelets dropped markedly in both experimental groups. After one week of supplementation (R: P{0.05; RG: P{0.01) and after 2 weeks (both R and RG: P{0.01). Aggregation

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů