Termorezistence spór Bacillus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000175" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000175 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termorezistence spór Bacillus
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem lpráce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů byla stanovena termorezistence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 C při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformic, jehož spory přežitly teplotu 135 C
Název v anglickém jazyce
Heat resistance of Bacillus spp.spores
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was compare the heat resistance of the spores of mesophile bacillu spp. with relation to their survival in heat - treated dairy products 58 strains of 9 species of bacillus were tested for the termoresistance wihin the temperatures95 - 135 C at various time. The highest thermoresistance was found out in B.licheniformis spores, which survived the temperatur 135 C.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
XXX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS kapitoly
—