On-line Measurements of Colour of Pork
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000481" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000481 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
On-line Measurements of Colour of Pork
Popis výsledku v původním jazyce
Research has been conducted on objective pork quality evaluation on-line in an industrial slaughterhouse. Parameter performed was colour, compared to pH and drip loss. The measurements at 45 min and 24 h post mortem were made on the M. Semimembranosus in order to avoid the destruction of muscular tissue. We investigated the difference between measurement taken perpendicular and longitudinal to the long axis of the muscle. The mean values were not significantly different. No significant difference can be considered to be between the direction of muscular fibres of the M. Semimembranosus. Correlation coefficients between the quality characteristics were very low. Values obtained 45 min post mortem differ substantially from 24 h values. Correlation coefficients between measurement 45 min and 24 h vary from 0,274 for a* to 0,198 for L*. Colour at 24h can not be foreseen at 45 min.
Název v anglickém jazyce
On-line Measurements of Colour of Pork
Popis výsledku anglicky
Research has been conducted on objective pork quality evaluation on-line in an industrial slaughterhouse. Parameter performed was colour, compared to pH and drip loss. The measurements at 45 min and 24 h post mortem were made on the M. Semimembranosus in order to avoid the destruction of muscular tissue. We investigated the difference between measurement taken perpendicular and longitudinal to the long axis of the muscle. The mean values were not significantly different. No significant difference can be considered to be between the direction of muscular fibres of the M. Semimembranosus. Correlation coefficients between the quality characteristics were very low. Values obtained 45 min post mortem differ substantially from 24 h values. Correlation coefficients between measurement 45 min and 24 h vary from 0,274 for a* to 0,198 for L*. Colour at 24h can not be foreseen at 45 min.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Fleischwirtschaft International
ISSN
0179-2415
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
89-91
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—