Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

On-line Measurements of Colour of Pork

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000481" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000481 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On-line Measurements of Colour of Pork

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Research has been conducted on objective pork quality evaluation on-line in an industrial slaughterhouse. Parameter performed was colour, compared to pH and drip loss. The measurements at 45 min and 24 h post mortem were made on the M. Semimembranosus in order to avoid the destruction of muscular tissue. We investigated the difference between measurement taken perpendicular and longitudinal to the long axis of the muscle. The mean values were not significantly different. No significant difference can be considered to be between the direction of muscular fibres of the M. Semimembranosus. Correlation coefficients between the quality characteristics were very low. Values obtained 45 min post mortem differ substantially from 24 h values. Correlation coefficients between measurement 45 min and 24 h vary from 0,274 for a* to 0,198 for L*. Colour at 24h can not be foreseen at 45 min.

  • Název v anglickém jazyce

    On-line Measurements of Colour of Pork

  • Popis výsledku anglicky

    Research has been conducted on objective pork quality evaluation on-line in an industrial slaughterhouse. Parameter performed was colour, compared to pH and drip loss. The measurements at 45 min and 24 h post mortem were made on the M. Semimembranosus in order to avoid the destruction of muscular tissue. We investigated the difference between measurement taken perpendicular and longitudinal to the long axis of the muscle. The mean values were not significantly different. No significant difference can be considered to be between the direction of muscular fibres of the M. Semimembranosus. Correlation coefficients between the quality characteristics were very low. Values obtained 45 min post mortem differ substantially from 24 h values. Correlation coefficients between measurement 45 min and 24 h vary from 0,274 for a* to 0,198 for L*. Colour at 24h can not be foreseen at 45 min.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft International

  • ISSN

    0179-2415

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    89-91

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus