Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The cholesterol content in eggs during the hens laying period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000638" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000638 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The cholesterol content in eggs during the hens laying period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was the determination of actual cholesterol content in dependence on the lay period in the eggs of breeding hybrid Hisex Brown from the large capacity poultry farm. The eggs were collected within the whole lay period in 10 week i ntervals. Average content of egg cholesterol varied from 153.45 # 12.39 to 263.90 # 14.83 mg in the dependence on the lay period. The lowest values were found in eggs at the beginning (till the 30th week) of the lay period (P < 0.01). Cholesterol contentineggs was increasing till the 30th week of the lay when it reached the peak and after the mild decrease at the 40th week (P < 0.05) it did not change till the end of the lay. After re-counting the cholesterol content per 100 g of egg yolk the mean va luevaried from 1185.76 # 110.12 mg to 1549.80 # 107.87 mg. Its highest concentration (P < 0.01) was found at the beginning of the lay period. At the 10th and the 20th week the cholesterol content decreased and has increased in the 30th week

  • Název v anglickém jazyce

    The cholesterol content in eggs during the hens laying period

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was the determination of actual cholesterol content in dependence on the lay period in the eggs of breeding hybrid Hisex Brown from the large capacity poultry farm. The eggs were collected within the whole lay period in 10 week i ntervals. Average content of egg cholesterol varied from 153.45 # 12.39 to 263.90 # 14.83 mg in the dependence on the lay period. The lowest values were found in eggs at the beginning (till the 30th week) of the lay period (P < 0.01). Cholesterol contentineggs was increasing till the 30th week of the lay when it reached the peak and after the mild decrease at the 40th week (P < 0.05) it did not change till the end of the lay. After re-counting the cholesterol content per 100 g of egg yolk the mean va luevaried from 1185.76 # 110.12 mg to 1549.80 # 107.87 mg. Its highest concentration (P < 0.01) was found at the beginning of the lay period. At the 10th and the 20th week the cholesterol content decreased and has increased in the 30th week

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    70

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    387-390

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus