Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ještě k cholesterolu ve vejcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000379" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000379 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ještě k cholesterolu ve vejcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byla sledována hladina cholesterolu ve vejcích nosnic z velkochovů. Cholesterol byl stanovován spektrofotometricky. Jeho hladina byla sledována v závislosti na období snášky a zároveň u stejně starých nosnic různých farem byly srovnány jeho obsahy. Bylo zjištěno, že hladina cholesterolu se v průměru pohybovala od 369,77 +/- 29,85 mg na 100 g vaječné hmoty až po 410,50 +/- 41,32 mg/100 g vaječné hmoty. Obsah cholesterolu (vyjádřený na 100 g vaječné hmoty ) do 30. týdne snůšky stoupá a potom zůstává do konce snůšky vyrovnan

  • Název v anglickém jazyce

    Cholesterol in eggs again

  • Popis výsledku anglicky

    This work was based on monitoring the level of cholesterol in eggs' layers from large-scales. Cholesterol was determined with spektrophotometric method. His level was monitored in dependence on egg yield period and therewithal were compared his contentsby equally old layers from different farms. It was escertained that the level of cholesterol was in average from 369,77 +/- 29,85 mg/100g egg matter to 410,50 +/- 41,32 mg/100g egg matter. The content of cholesterol rise until 30. week of lay and then stay in same level to the end of the lay.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Proceeding of lectures and posters

  • ISBN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    High tatras Slovakia

  • Místo vydání

    Slovenská rep.

  • Kód UT WoS kapitoly