Přímá, druhově specifická identifikace masa ve výrobcích obsahujících živočišnou tkáň.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F02%3A00000390" target="_blank" >RIV/62157124:16270/02:00000390 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přímá, druhově specifická identifikace masa ve výrobcích obsahujících živočišnou tkáň.
Popis výsledku v původním jazyce
K analýze druhů masa byla využita jak jaderná - chromosomová DNA, tak DNA nejaderná -mitochondriální. Pomocí PCR/RFLP byly stanoveny jednotlivé druhy masa (ovce, koza, skot, kuře, krůta, prase).Analýza byla provedena i v tepelně opracovaných potravinách.
Název v anglickém jazyce
Immediate, species-specific meat identification in products containing animal tissue
Popis výsledku anglicky
Nuclear (chromosomal) DNA and mitochondrial DNA were used for analysis of meat species. Using PCR/RFLP single animal species (sheep, goat, cattle, chicken, turkey and pig) were determined. Analysis was carried out also in heat processed products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
III. Seminář odboru veterinárního lékařství České akademie zemědělských věd.
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
7-11
Název nakladatele
neudán
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
23. 10. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—