Amarant-nový zdroj bílkovin ve výživě brojlerů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000322" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000322 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Amarant-nový zdroj bílkovin ve výživě brojlerů
Popis výsledku v původním jazyce
Skupiny kuřat krmených krmnou směsí s amarantem dosahovaly srovnatelných výsledků s kontrolní skupinou krmenou krmnou směsí s živočišnou komponentou ve všech produkčních ukazatelích. Na základě těchto výsledků lze konstatovat, že amarant tepelně ošetřenýi neošetřený může nahradit masokostní moučku v krmných směsích pro brojlerová kuřata, aniž by došlo k poklesu jejich užitkovosti.
Název v anglickém jazyce
Amarant-New source of protein in broilers nutrition
Popis výsledku anglicky
The goal of our research was to test the posibility to substitute protein of animal origin by amarant protein in the fattening of broilers. The diference between the group fed the mixture containing amaranth (without and after heat treatment) and controlgroup fed the mixture containing meat-and-bone meal was insignificant
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
7305-461-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
72-76
Název nakladatele
VFU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 4. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—