Srovnání produkční účinnosti diety s obsahem olejů a diety s upravenými oleji (Energol) a jejich vliv na jateční hodnotu těla brojlerových kuřat a jejich metabolický profil
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000398" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000398 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Srovnání produkční účinnosti diety s obsahem olejů a diety s upravenými oleji (Energol) a jejich vliv na jateční hodnotu těla brojlerových kuřat a jejich metabolický profil
Popis výsledku v původním jazyce
V tomto pokusu byl zjišťován vliv nasycených a nenasycených mastných kyselin z řady ?3 a ?6 na přírůstek hmotnosti, jateční hodnotu a zdravotní stav brojlerových kuřat. Pokus trval 42 dní. Kuřata byla rozdělena do dvou skupin, kontrolní skupina byla krmena dietou obsahující olej a pokusná skupina dietou s upravenými oleji (Energol). Po poražení byla stanovena jateční hodnota těla brojlerových kuřat. Z výsledků vyplývá, že užitkovost a jateční hodnota byly použitou dietou ovlivněny.
Název v anglickém jazyce
: The effects of a different diets of the fatty acids on performance, carcass quality and metabolic profile of broiler chickens
Popis výsledku anglicky
The effects of dietary saturated and polyunsaturated fatty acids (PUFA) of the ?3 and ?6 series on weight gain, carccas characteristics and physiological status were investigated in broiler chickens .The chicks were fed the experimental diets from 1 to 42 days of age. Broilers chickens were divided into two dietary treatments groups of similar mean weight. Chicks were fed diet containing oil and diet with prepared oils (Energol).They were slaughtered to evaluate carcass characteristics at the end of this period. The result of the experiment showed fattening performance and carcass characteristics of broiler chicken was affected by diet. In addition, broiler meat contains relatively low level of fat, but poultry fats play a very important role in humandiets. The biological value of lipids depends on the profile of fatty acid content
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
V.Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-454-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
89-91
Název nakladatele
VFU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
23. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—