Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání produkční účinnosti diety s obsahem olejů a diety s upravenými oleji (Energol) a jejich vliv na jateční hodnotu těla brojlerových kuřat a jejich metabolický profil

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000398" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000398 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Srovnání produkční účinnosti diety s obsahem olejů a diety s upravenými oleji (Energol) a jejich vliv na jateční hodnotu těla brojlerových kuřat a jejich metabolický profil

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto pokusu byl zjišťován vliv nasycených a nenasycených mastných kyselin z řady ?3 a ?6 na přírůstek hmotnosti, jateční hodnotu a zdravotní stav brojlerových kuřat. Pokus trval 42 dní. Kuřata byla rozdělena do dvou skupin, kontrolní skupina byla krmena dietou obsahující olej a pokusná skupina dietou s upravenými oleji (Energol). Po poražení byla stanovena jateční hodnota těla brojlerových kuřat. Z výsledků vyplývá, že užitkovost a jateční hodnota byly použitou dietou ovlivněny.

  • Název v anglickém jazyce

    : The effects of a different diets of the fatty acids on performance, carcass quality and metabolic profile of broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of dietary saturated and polyunsaturated fatty acids (PUFA) of the ?3 and ?6 series on weight gain, carccas characteristics and physiological status were investigated in broiler chickens .The chicks were fed the experimental diets from 1 to 42 days of age. Broilers chickens were divided into two dietary treatments groups of similar mean weight. Chicks were fed diet containing oil and diet with prepared oils (Energol).They were slaughtered to evaluate carcass characteristics at the end of this period. The result of the experiment showed fattening performance and carcass characteristics of broiler chicken was affected by diet. In addition, broiler meat contains relatively low level of fat, but poultry fats play a very important role in humandiets. The biological value of lipids depends on the profile of fatty acid content

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    V.Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-454-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    89-91

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    23. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku