Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku ošetřeného a neošetřeného oleje v krmné směsi na kvalitu jatečního těla brojlerů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000417" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000417 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku ošetřeného a neošetřeného oleje v krmné směsi na kvalitu jatečního těla brojlerů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv nasycených a nenasycených mastných kyselin (PUFA) z řady ?3 a ?6 na užitkovost a zdravotní stav brojlerových kuřat. Výkrm trval 42 dní. Kuřata byla rozdělena do dvou skupin, kontrolní skupina byla krmena dietou obsahující olej a pokusná skupina dietou s upravenými oleji (Energol). V průběhu pokusu byla sledována živá hmotnost, spotřeba krmiva a zdravotní stav. Po skončení výkrmu byla stanovena jateční hodnota těla brojlerových kuřat. Z výsledků vyplývá, že užitkovost a jateční hodnota byly použitou dietou ovlivněny. Dieta s obsahem PUFA neměla negativní vliv na sledované parametry.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of addition of treated and untreated dietary oils on the carcass quality of broiler chicks

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of dietary saturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids (PUFA) of the ?3 and ?6 series on weight gain, carcass characteristics and physiological status were investigated in broiler chickens. The chicks were fed the experimental dietsfrom 1 to 42 days of age. Broilers chickens were divided into two dietary treatments groups of similar mean weight. Chicks were fed diet containing oil and diet with prepared oils (Energol) .They were slaughtered to evaluate carcass characteristics at the end of this period. The result of the experiment showed fattening performance and carcass characteristics of broiler chicken was affected by diet. Diets with PUFA has no negative effects on the carcass yield and performance

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    7305-461-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    67-71

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    24. 4. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku