Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Typizace kmenů Campylobacter jejuni pocházejících z drůbeže a od člověka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000237" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000237 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Typing of Campylobacter jejuni strains of poultry and human origin.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The PCR assay was based on primers specific for 23sRNA to differentiate thermophilic Campylobacter spp. In human isolates from patients with gastroenteritis 26 subtypes were also found. Four clones with the highest frequency both in human and poultry samples were futher charaterised by PFGE analysis.

  • Název v anglickém jazyce

    Typing of Campylobacter jejuni strains of poultry and human origin.

  • Popis výsledku anglicky

    The PCR assay was based on primers specific for 23sRNA to differentiate thermophilic Campylobacter spp. In human isolates from patients with gastroenteritis 26 subtypes were also found. Four clones with the highest frequency both in human and poultry samples were futher charaterised by PFGE analysis.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20NA.002" target="_blank" >OC NA.002: Typizace a subtypizace termofilních kmenů Campylobacter sp. izolovaných z porážené drůbeže a prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    WG2/WG4 Join Meeting Cost Action 920 Foodborne Zoonosis: A co-ordinated Food Chain Approach. New Technologies in the Food Chain and emerging zoonotic agents.

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    26-27

  • Název nakladatele

    University Bologna

  • Místo vydání

    University Bologna

  • Místo konání akce

    Bertinoro

  • Datum konání akce

    3. 10. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku