Elektrochemické stanovení alkyl a aryl halogenů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000916" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000916 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of alkyl and aryl halides using of electrochemical techniques
Popis výsledku v původním jazyce
Bromadiolone, a commercially used anticoagulant rodenticide, was determined in tissues of various animals by differential pulse voltammetry with carbon paste electrode. Under the most suitable experimental conditions (the step potential of 25 mV.s-1 and0.2 mol.L-1 acetate buffer pH 4.2), the limit of detection of bromadiolone was 0.5 ng.mL-1. The electroanalytical method was consequently used to investigate the bromadiolone transport within the food chain. Pheasants were exposed to bromadiolone and then used as feed for a fox. The average level of bromadiolone was 528 ng of bromadiolone per gram of fresh weight of liver of the pheasant and 198 ng of bromadiolone per gram of fresh weight of liver of the fox. Due to the surprisingly lower content of bromadiolone in the latter, basic biochemical analysis, particularly blood coagulation, were performed. Among the parameters studied (thrombin time, prothrombin time, activated partial thromboplastin time and fibrinogen), there was prolongat
Název v anglickém jazyce
Determination of alkyl and aryl halides using of electrochemical techniques
Popis výsledku anglicky
Bromadiolone, a commercially used anticoagulant rodenticide, was determined in tissues of various animals by differential pulse voltammetry with carbon paste electrode. Under the most suitable experimental conditions (the step potential of 25 mV.s-1 and0.2 mol.L-1 acetate buffer pH 4.2), the limit of detection of bromadiolone was 0.5 ng.mL-1. The electroanalytical method was consequently used to investigate the bromadiolone transport within the food chain. Pheasants were exposed to bromadiolone and then used as feed for a fox. The average level of bromadiolone was 528 ng of bromadiolone per gram of fresh weight of liver of the pheasant and 198 ng of bromadiolone per gram of fresh weight of liver of the fox. Due to the surprisingly lower content of bromadiolone in the latter, basic biochemical analysis, particularly blood coagulation, were performed. Among the parameters studied (thrombin time, prothrombin time, activated partial thromboplastin time and fibrinogen), there was prolongat
Klasifikace
Druh
M - Uspořádání konference
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Budapešť, Maďarsko
Stát konání akce
HU - Maďarsko
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
3000
Počet zahraničních účastníků
2500
Typ akce podle státní přísl. účastníků
WRD - Celosvětová akce