Metody detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000935" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000935 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metody detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Stafylokokové enterotoxiny jsou nejčastějším původcem alimentárních intoxikací. V současnosti je popsáno 18 různých enterotoxinů, ale pouze 5 z nich lze detekovat komerčními soupravami. Práce pojednává o dalších možnostech detekce těchto proteinů.
Název v anglickém jazyce
Methods for detection of staphylococcal enterotoxins in foods
Popis výsledku anglicky
Staphylococcal enterotoxins are the most common cause of foodborne intoxications. Nowadays, 18 different enterotoxins are described, but only 5 of them can be detected by commertial kits. This study describes the possibilities of new enterotoxins detection methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53018" target="_blank" >1B53018: Zdravotně závažné mikroorganismy z prostředí zvířat v systému monitorování bezpečnosti potravin a v šíření antimikrobiální rezistence pro člověka</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník Konference Mikrobiologie potravin
ISBN
80-7080-625-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
35-41
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—