Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000935" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000935 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stafylokokové enterotoxiny jsou nejčastějším původcem alimentárních intoxikací. V současnosti je popsáno 18 různých enterotoxinů, ale pouze 5 z nich lze detekovat komerčními soupravami. Práce pojednává o dalších možnostech detekce těchto proteinů.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for detection of staphylococcal enterotoxins in foods

  • Popis výsledku anglicky

    Staphylococcal enterotoxins are the most common cause of foodborne intoxications. Nowadays, 18 different enterotoxins are described, but only 5 of them can be detected by commertial kits. This study describes the possibilities of new enterotoxins detection methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53018" target="_blank" >1B53018: Zdravotně závažné mikroorganismy z prostředí zvířat v systému monitorování bezpečnosti potravin a v šíření antimikrobiální rezistence pro člověka</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník Konference Mikrobiologie potravin

  • ISBN

    80-7080-625-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    35-41

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku