Stafylokokové enterotoxiny - aktuální pohled na možnosti jejich detekce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000936" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000936 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stafylokokové enterotoxiny - aktuální pohled na možnosti jejich detekce
Popis výsledku v původním jazyce
Enterotoxiny S. aureus, které jsou zjišťovány v různých potravinách k přímé spotřebě, mohou vyvolat onemocnění již při velmi nízkých koncentracích (0,5- 0,75 ng.g-1). Dnes jsou popsány různé metody jejich detekce, liší se spektrem detekovaných toxinů, detekčními limity, pracností, časovou a finanční náročností.
Název v anglickém jazyce
Staphylococcal enterotoxins - actual view on the possibility of their detection
Popis výsledku anglicky
Enterotoxins detected in in various RTE foodstuffs can cause the intoxication even in low concentrations (0,5- 0,75 ng.g-1). Various methods have been described currently, they differ in enterotoxin spectrum detected, the time and money needed for analysis.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53018" target="_blank" >1B53018: Zdravotně závažné mikroorganismy z prostředí zvířat v systému monitorování bezpečnosti potravin a v šíření antimikrobiální rezistence pro člověka</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
80-7305-570-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
60-64
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—