Riziko stafylokokové enterotoxikózy po konzumaci potravin z obchodní sítě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000942" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000942 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Riziko stafylokokové enterotoxikózy po konzumaci potravin z obchodní sítě
Popis výsledku v původním jazyce
Stafylokoková enterotoxikóza je alimentární onemocnění, způsobené toxiny produkovanými S. aureus. V současnosti je popsáno druhů 17 enterotoxinů, noví typy je možné detekovat nepřímými metodami (detekcí genů kódujících tvorbu enterotoxinů).
Název v anglickém jazyce
The risk of staphyloccocal enterotoxicosis after the consupmtion of foodstuffs from the retail
Popis výsledku anglicky
Staphylococal enterotoxicosis is foodborne intoxication caused by toxins produced by S. aureus. Curently 17 of them were described, the new types can be detected only by indirect methods (specific genes detection).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXIII. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-930-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
33-34
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—