Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická kvalita masných polotovarů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002157" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002157 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická kvalita masných polotovarů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32%) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial quality of meat preparations

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was the monitoring of selected foodborne pathogens in meat preparations. According to the European Regulation 2073/2005 and national guideline CSN 569609, Salmonella spp., E. coli, coagulase-positive Staphylococci, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. and E. coli O157:H7 were probed. Of 31 analysed samples (62 units) the number of 10 (32%) were unsatisfied relatived to the guidelines. No meat preparations were positive for Salmonella as well as E. coli O157:H7. Positiveoccurrence of Listeria monocytogenes and Campylobacter jejuni together with inaccurate heat treatment of meat preparations can cause alimentary diseases.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku