Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of modified atmosphere packaging on the microbial contamination of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002185" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002185 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Vplyv modifikovanej atmosféry na mikrobiálnu kontamináciu tolstolobika bieleho (Hypophthalmichthys molitrix)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mieru rastu celkového počtu mikroorganizmov (CPM), počtu psychrotrofných mikroorganizmov (PPM), koliformných baktérií a E. coli v porciách tolstolobika bieleho počas skladovania pri teplote 4 +/- 0,5 °C v rôznych typochmodifikovanej atmosféry (experimentálna MA1: 70% N2/30% CO2; experimentálna MA2: 80% O2/20% CO2) a v prostom balení (kontrolné vzorky) a stanoviť ich dobu údržnosti. Mikrobiologická stanovenia a senzorické hodnotenie vzoriek bolo vykonané na 0. (den produkcie), 3., 7. a 10 deň skladovania. Na základe stanovených hodnôt CPM a senzorického hodnotenia bola údržnosť porcií stanovena na 3 dni v prostom balenie a na 10 dní v MA1 a MA2.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of modified atmosphere packaging on the microbial contamination of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the growth rate of total viable counts (TVC), psychrotrophic viable counts (PVC), coliform bacteria and E. coli in portions of fresh silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) under two different modified atmosphere packaging (experimental MAP1: 70% N2/30% CO2; experimental MAP2: 80% O2/20% CO2) and air (control samples) stored at +4 +/- 0.5 °C, and to determine their shelf life. Microbial analyses and sensory assessment was done on 0. (production day), 3., 7. a 10. day of storage. According to TVC values and sensory changes, the shelf life of silver carp portions was determined as 3 days in air, 10 days in MA1 and 10 days in MA2.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku