Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002218" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002218 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Studie byla zaměřena na stanovení vlivu přídavku rostlinných olejů do krmné směsi pro výkrm brojlerů na parametry užitkovosti a zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Do pokusu bylo zařazeno celkem 90 jednodenních kohoutků typu Ross 308 rozdělených do šesti skupin krmených směsmi BR 1, BR 2 a BR 3 s přídavky rostlinných olejů. Ze sledovaných parametrů užitkovosti byly zjištěny statisticky vysoce signifikantní rozdíly (P <= 0,01) v živé hmotnosti mezi 2 a 3 skupinou, 3 a 5 skupinou a 3a 6 skupinou pouze 10 den věku. Přídavek olivového, lněného a pupalkového oleje do krmných směsí statisticky významně (P <= 0,001) ovlivnil koncentraci kyseliny olejové, linolové a linolenové v prsní a stehenní svalovině.

  • Název v anglickém jazyce

    The concentration of the fatty acids in breast and thigh tissues in broiler chickens after the addition of plant oils

  • Popis výsledku anglicky

    The main object of the paper was to assess the effect of plant oils addition in feed mixture for broiler chickens upon production parameters and abundance of fatty acids in breast and thigh muscle. The experiment involved 90 Ross 308 male broilers divided into six groups, fed by BR 1, BR 2 and BR 3 mixtures with the addition of plant oils. The statistically highly significant differences (P <= 0,01) in live weight were found between the group 2 and 3, 3 and 5, and 3 and 6 only on 10th day of age. The addition of olive oil, linseed oil and evening primrose oil in feed mixtures had statistically significant effect (P <= 0,001) on the concentration of oleic, linoleic and linolenic acid in breast and thigh muscle.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku