Význam enterokoků v šíření antimikrobiální rezistence potravinovým řetězcem.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam enterokoků v šíření antimikrobiální rezistence potravinovým řetězcem.
Popis výsledku v původním jazyce
V této studii byl porovnán výskyt druhů enterokoků v různých částech potravinového řetězce a monitorována rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů E. faecalis a E. faecium.
Název v anglickém jazyce
Importance of enterococci in dissemination of antimicrobial resistance to food chain
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to compare the incidence of a species representation of enterococci in various parts of the dairy chain, and to monitore the resistance to antimicrobial agents in E. faecalis and E. faecium isolates.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—