Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti salámů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002368" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002368 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti salámů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo vyvinout kalibrační modely pro stanovení vodní aktivity, obsahu tuku, obsahu celkové sušiny, obsahu soli, obsahu čistých svalových bílkovin a pH v salámech. Vzorky (n = 42) byly měřeny v FT-NIR Analyzéru.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of NIR spectrometry for determination of quality of sausages

  • Popis výsledku anglicky

    The objectives of this study were to develop calibration models for determination of water activity, fat content, total solids content, salt content, content of non collagen muscle protein and pH in sausages. Samples were scanned in FT-NIR Analyzer.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-072-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 6. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku