Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti salámů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002368" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002368 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti salámů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo vyvinout kalibrační modely pro stanovení vodní aktivity, obsahu tuku, obsahu celkové sušiny, obsahu soli, obsahu čistých svalových bílkovin a pH v salámech. Vzorky (n = 42) byly měřeny v FT-NIR Analyzéru.
Název v anglickém jazyce
Use of NIR spectrometry for determination of quality of sausages
Popis výsledku anglicky
The objectives of this study were to develop calibration models for determination of water activity, fat content, total solids content, salt content, content of non collagen muscle protein and pH in sausages. Samples were scanned in FT-NIR Analyzer.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-072-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 6. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—