Vliv podávání lupiny (Lupinus spp.) na zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině brojlerových kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002396" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002396 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv podávání lupiny (Lupinus spp.) na zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině brojlerových kuřat
Popis výsledku v původním jazyce
V krmném srovnávacím pokusu s brojlerovými kuřaty byla sledována možnost částečné náhrady sojového extrahovaného šrotu v kompletních krmných směsích lupinou. Do pokusu bylo zařazeno 210 sexovaných brojlerových kuřat, 105 kohoutků a 105 kuřiček hybrida ROSS, které byly náhodně rozděleny podle pohlaví do šesti skupin. Obecně je akceptováno, že obsah mastných kyselin v mase potravních zvířat, včetně brojlerových kuřat, do značné míry závisí na jejich obsahu v dietě.
Název v anglickém jazyce
Effect of lupin feeding (Lupinus spp.) on abundance of fatty acids in breast and thigh tissue of broiler chickens
Popis výsledku anglicky
In this comparative feed trial with broiler chickens, we examined the possibility of partial replacement of solvent extracted soybean meal in complete feed mixtures with lupin. The experiment was performed with sexed broiler chickens, 105 males and 105 females of ROSS hybrid broilers, randomly divided into 6 groups according to sex. It is generally accepted that the content of fatty acids in animal meat, including broiler chickens, depends to a large extent on their content in diet.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
6. 5. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—