Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přípravku ZeoFeed jako krmné aditivum na užitkovost nosnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002708" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002708 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přípravku ZeoFeed jako krmné aditivum na užitkovost nosnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byla porovnávána vejce pokusné a kontrolní skupiny. Do krmné směsi pokusné skupiny byl přidán přípravek ZeoFeed a to v množství 1 %. V pokusu se sledoval také vliv ZeoFeedu na intenzitu snášky a spotřebu krmné směsi na nosnici a na tvorbu jednohovejce. Z výsledků výzkumu vyplívá, že přídavek krmného aditiva ZeoFeed do krmné směsi v množství 1 % pozitivně ovlivňuje počet snesených vajec a spotřebu krmiva. Rozdíly v ostatních zkoumaných parametrech nebyly statisticky průkazné.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of ZeoFeed as feed additives on performance of layers

  • Popis výsledku anglicky

    Feeding by the diet with feed additives is one of the ways how to ensure healthy animals for production of quality and safe animal products. One of feed additives is also ZeoFeed which contain clinoptilolit. In the experiment were compared two groups ofeggs of layers. To the diet for experimental group was added ZeoFeed in an amount of 1 %. We noticed: weight of eggs, intensity of egg yield, quantity of eggs and consumption of mixture per layer and per formation of one egg and also consumption of mixture for formation of 1 kg of egg mass, weight of eggshell, egg-yolk and glair, solidity of eggshell and the color of yolk. We even noticed positive influence to quantity of eggs and consumption of feed. Differences of other values have no statistic importance.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z XII. konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ústav hygieny a technologie mléka, FVHE; Ústav mikrobiologie a imunologie, FVL, VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku