Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002864" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002864 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známýmihodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products

  • Popis výsledku anglicky

    Nowdays is a common practise using the addition of vegetable protein in producing of meat products. Because of the possible compensation of high quality meat raw by vegetable protein without the labeling on the products and because of the allergic potencial of many vegetable proteins is important to develope as the most accurate methods for their determination. In our study we used immunohistochemical determination of the addition of wheat protein followed by quantification using image analysis software. The results were compared with known values of the model meat products, additives added.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.

  • ISBN

    978-80-8077-186-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku