Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002864" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002864 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známýmihodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků.
Název v anglickém jazyce
Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products
Popis výsledku anglicky
Nowdays is a common practise using the addition of vegetable protein in producing of meat products. Because of the possible compensation of high quality meat raw by vegetable protein without the labeling on the products and because of the allergic potencial of many vegetable proteins is important to develope as the most accurate methods for their determination. In our study we used immunohistochemical determination of the addition of wheat protein followed by quantification using image analysis software. The results were compared with known values of the model meat products, additives added.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
ISBN
978-80-8077-186-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—