Stanovení sojové bílkoviny a pšeničné bílkoviny v modelovém masném výrobku imunohistochemickou metodou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001619" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001619 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení sojové bílkoviny a pšeničné bílkoviny v modelovém masném výrobku imunohistochemickou metodou
Popis výsledku v původním jazyce
Rostlinné proteiny jsou často přidávány do masných produktů z důvodů ekonomických a technologických, zejména některé formy pšeničných a sojových proteinů. Tyto proteiny je možné detekovat pomocí imunoflorescenčních nebo imunohistochemických metod. Pro naši studii jsme zhotovili modelový vzorek masného výrobku s přídavkem pšeničné a sojové bílkoviny. Následně jsme tyto proteiny detekovali za použití dvoubarevné imunohistochemické ABC metody. Pro stanovení jednotlivých typů bílkovinné přísady jsme použiliznalosti typické morfologické struktury.
Název v anglickém jazyce
Determination soya and wheat proteins in model meat product by immunohistochemistry method
Popis výsledku anglicky
Vegetable proteins are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. These proteins are possible to detect by immunofluorescence or immunohistochemistry. For our experiment we have made model meat products (meatloaf) with wheat and soya protein. These proteins have been successfuly detected by using the two-colour immunohistochemistry ABC method. For the determination of individual protein types we have used also special knowledge about morfological structure of these protein additives.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—