Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení sojové bílkoviny a pšeničné bílkoviny v modelovém masném výrobku imunohistochemickou metodou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001619" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001619 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení sojové bílkoviny a pšeničné bílkoviny v modelovém masném výrobku imunohistochemickou metodou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rostlinné proteiny jsou často přidávány do masných produktů z důvodů ekonomických a technologických, zejména některé formy pšeničných a sojových proteinů. Tyto proteiny je možné detekovat pomocí imunoflorescenčních nebo imunohistochemických metod. Pro naši studii jsme zhotovili modelový vzorek masného výrobku s přídavkem pšeničné a sojové bílkoviny. Následně jsme tyto proteiny detekovali za použití dvoubarevné imunohistochemické ABC metody. Pro stanovení jednotlivých typů bílkovinné přísady jsme použiliznalosti typické morfologické struktury.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination soya and wheat proteins in model meat product by immunohistochemistry method

  • Popis výsledku anglicky

    Vegetable proteins are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. These proteins are possible to detect by immunofluorescence or immunohistochemistry. For our experiment we have made model meat products (meatloaf) with wheat and soya protein. These proteins have been successfuly detected by using the two-colour immunohistochemistry ABC method. For the determination of individual protein types we have used also special knowledge about morfological structure of these protein additives.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku