Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002851" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002851 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležitécitlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření.

  • Název v anglickém jazyce

    Double sign for detection of plants protein in model meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Vegetable proteins (in particular wheat and soya proteins) are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. However some of these proteins can caus alergic reactions in sensitive people and so there is the need of reliable methods for their detection. One possibility are the immunohistochemical methods which are very time-consuming. For this reason, the aim of this study was to invent two-colour immunohistochemical method, which would be time saving and would make a possible more examination in one sample.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.

  • ISBN

    978-80-8077-186-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku