Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002851" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002851 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležitécitlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření.
Název v anglickém jazyce
Double sign for detection of plants protein in model meat products
Popis výsledku anglicky
Vegetable proteins (in particular wheat and soya proteins) are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. However some of these proteins can caus alergic reactions in sensitive people and so there is the need of reliable methods for their detection. One possibility are the immunohistochemical methods which are very time-consuming. For this reason, the aim of this study was to invent two-colour immunohistochemical method, which would be time saving and would make a possible more examination in one sample.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
ISBN
978-80-8077-186-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—