Determination of soya protein in model meat products using image analysis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870783" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870783 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of soya protein in model meat products using image analysis
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat protein or flour had been most frequently for meat products, however, in these days they are being replaced by soya protein which has much more favourable properties in it use. Considering the possible misuse of raw materials of plant origin for adulteration of meat products, the existence of highly sensitive and accurate procedures for their detection id needed including the determination of their content. Soya protein can be detected using various methods. In our work, an immunohistochemical method was used with image analysis for the quantification of soya protein. Model meat products with the addition of known amounts of soya protein in various forms were made for this experiment.
Název v anglickém jazyce
Determination of soya protein in model meat products using image analysis
Popis výsledku anglicky
Wheat protein or flour had been most frequently for meat products, however, in these days they are being replaced by soya protein which has much more favourable properties in it use. Considering the possible misuse of raw materials of plant origin for adulteration of meat products, the existence of highly sensitive and accurate procedures for their detection id needed including the determination of their content. Soya protein can be detected using various methods. In our work, an immunohistochemical method was used with image analysis for the quantification of soya protein. Model meat products with the addition of known amounts of soya protein in various forms were made for this experiment.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
318-324
Kód UT WoS článku
000294387800003
EID výsledku v databázi Scopus
—