The effect of substitution of soya meal by white lupin in broilers diet on spectrum of fatty acids in breast and thigh meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002874" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002874 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Účinok náhrady sóje lupinou bielou pri výkrme brojlerov na profil mastných kyselín v prsnej a v stehennej svalovine
Popis výsledku v původním jazyce
Aplikácia lupiny bielej var. AMIGA namiesto sóje v dietách pre výkrm brojlerov do výšky 4,8,12 % pre BR1 a 10,15,20 % pre BR2 mala pozitívny vplyv na obsah PNMK v dietách, ale len čiastočne zlepšila pomer n-6/n-3 v porovnaní s kontrolou. Vyoký pomer n-6/n-3 v dietách (BR1 14,84-20,19 a BR2 11,38-16,71) mal za následok zvyšovanie toho pomeru a v jatečnom produkte vo variantoch s lupinou v porovnaní s kontrolou. Aplikácia lupiny bielej v použitom rozsahu nestačila na výraznejšiu zmenu spektra PNMK v cenných častiach jatočného produktu.
Název v anglickém jazyce
The effect of substitution of soya meal by white lupin in broilers diet on spectrum of fatty acids in breast and thigh meat
Popis výsledku anglicky
Supplementation of soya meal by white lupine var. Amiga to the level 4,8,12% in the diet BR1 and to the 10,15,20% in the diet BR2 enriched content of polyunsaturated fatty acids (PUFA) in diets and partially improved relation n-6/n-3. Remanded high relation of n-6/n-3 and high content of n-6 PUFAs in diets increased level of linoleic (18:2n-6) acid in breast and thigh muscles. Used level of white lupine seeds in broilers diets was inadequacy to markedly change the spectrum PUFAs in breast and thigh muscles.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky IX.
ISBN
978-80-8077-194-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—