Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00003159" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00003159 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo porovnat vliv šesti druhů rostlinných olejů, aplikovaných do krmných směsí pro brojlerová kuřata, na koncentrace dieteticky významných MK ve svalovině kuřat.. V experimentu byly použity kompletní krmné směsi pro předvýkrm (BR1), výkrm (BR2) a dokrm (BR3) brojlerových kuřat. V krmné směsi BR1, která byla podávána všem šesti skupinám prvních 10. dnů pokusu, byl doplněn sojový olej. Do krmných směsí BR2 a BR3, které byly zkrmovány od 11. do 42. dne věku kuřat, byly přidány oleje sojový (skupina SO), řepkový (RO), slunečnicový (SLO), lněný (LO), olivový (OO) a pupalkový (PO). Použité rostlinné oleje se odlišovaly zastoupením MK, především kyselinami olejovou, linolovou, ?-linolenovou.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of vegetable oil fortified feeds on the levels of fatty acids in breast and thigh muscles in broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The main objective of this work was to compare the effect of six vegetable oils added in feeding mixtures that were administered to broiler chickens on the levels of major fatty acids in chicken meat. Chickens were fed with complete feeding mixtures forthe pre-fattening (BR1), fattening (BR2), and post-fattening (BR3) of broiler chickens. The BR1 feeding mixture was administered to chickens aged 1-10 days, the BR2 feeding mixture was applied from Day 11 to Day 30, and the BR3 feeding mixture was then administered until Day 42. The BR1 feeding mixture that was administered to all six groups during the first ten days of the experiment was supplemented with soybean oil. BR2 and BR3 feeding mixtures used to feed chickens aged 11-42 days were fortified with soybean oil (SO Group), rapeseed oil (RO Group), sunflower oil (SFO Group), flaxseed oil (FO Group), olive oil (OO Group), and evening primrose oil (EPO Group). Vegetable oils used differed by the composition of fatty acids, particularl

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XXI.

  • Číslo periodika v rámci svazku

    speciální

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus