Energy value of meat in selected species of feathered game
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870327" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870327 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201180020197" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201180020197</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201180020197" target="_blank" >10.2754/avb201180020197</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Energy value of meat in selected species of feathered game
Popis výsledku v původním jazyce
The main aim of this work was to compare gross energy (GE) in breast and thigh muscles in the following six species of feathered game reared in Europe: Guineafowl (Numida meleagris), Common pheasant (Phasianus colchicus), Japanese quail (Coturnix coturnix japonica), Chukar (Alectoris chucar), Grey partridge (Perdix perdix) and Wild turkey (Meleagris gallopavo). Calorimetric analysis revealed significant (P ? 0.05) and highly significant (P ? 0.01) differences between individual species in the content ofenergy in breast and thigh muscles. The highest content of energy (recalculated to dry matter) was found in breast muscles from Wild turkey (24.75 MJ.kg-1) and Japanese quail (24.57 MJ.kg-1) whereas the highest content of energy (recalculated to dry matter) in thigh muscles was found in Japanese quail and Grey partridge. Highly significant (P ? 0.01) differences in energy content were also found between breast and thigh muscles in all studied game species except for Wild turkey. Differe
Název v anglickém jazyce
Energy value of meat in selected species of feathered game
Popis výsledku anglicky
The main aim of this work was to compare gross energy (GE) in breast and thigh muscles in the following six species of feathered game reared in Europe: Guineafowl (Numida meleagris), Common pheasant (Phasianus colchicus), Japanese quail (Coturnix coturnix japonica), Chukar (Alectoris chucar), Grey partridge (Perdix perdix) and Wild turkey (Meleagris gallopavo). Calorimetric analysis revealed significant (P ? 0.05) and highly significant (P ? 0.01) differences between individual species in the content ofenergy in breast and thigh muscles. The highest content of energy (recalculated to dry matter) was found in breast muscles from Wild turkey (24.75 MJ.kg-1) and Japanese quail (24.57 MJ.kg-1) whereas the highest content of energy (recalculated to dry matter) in thigh muscles was found in Japanese quail and Grey partridge. Highly significant (P ? 0.01) differences in energy content were also found between breast and thigh muscles in all studied game species except for Wild turkey. Differe
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta veterinaria Brno
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
80
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
197-202
Kód UT WoS článku
000293898400010
EID výsledku v databázi Scopus
—