Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of plant oils used in poultry nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870830" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870830 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of plant oils used in poultry nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The object of this work was the comparison of four types of plant oils from the view of their composition. There were fatty acids analysed (the content of saturated and unsaturated fatty acids, the occurrence mono and polyunsaturated fatty acids and content and ratio n-3, n-6 and n-9 fatty acids). The soybean, sunflower, rapeseed and flaxseed (from fibre and oil species) oils were chosen from the plant oils for the analysis. The results show that the flaxseed oil (fibre species) is of the most quality.The rapeseed oil has the optimal ratio of n-3:n-6 FAs, 1:5 respectively. But it contains more MUFAs and less dietetic valuable PUFAs that the other oils. The sunflower oil was of the lowest quality.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of plant oils used in poultry nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The object of this work was the comparison of four types of plant oils from the view of their composition. There were fatty acids analysed (the content of saturated and unsaturated fatty acids, the occurrence mono and polyunsaturated fatty acids and content and ratio n-3, n-6 and n-9 fatty acids). The soybean, sunflower, rapeseed and flaxseed (from fibre and oil species) oils were chosen from the plant oils for the analysis. The results show that the flaxseed oil (fibre species) is of the most quality.The rapeseed oil has the optimal ratio of n-3:n-6 FAs, 1:5 respectively. But it contains more MUFAs and less dietetic valuable PUFAs that the other oils. The sunflower oil was of the lowest quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    69-71

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku