Porovnání obsahu hrubého proteinu u vybraných odrůd lupin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870901" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870901 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání obsahu hrubého proteinu u vybraných odrůd lupin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo porovnat obsah dusíkatých látek v odrůdách lupiny. Sedmnáct odrůd lupiny ze tří druhů bylo analyzováno: Lupinus albus 7 odrůd (Amiga, Butan, Dieta, LAL 1, Oležka, Prima a Watt), Lupinus angustifolius 7 odrůdy (APR 82, Boregine, Boruta, Karo, Probor, Rose a Sonet ), Lupinus luteus 3 odrůd (Bornal, Juno a Wodjil).Obsah dusíkatých látek v sušině celých semen byl určen u každé odrůdy. Výsledky odpovídaly údajům v literatuře. Vysoce významný rozdíl (P ? 0,01) byl prokázán v obsahu dusíkatých látek mezi Lupinus luteus a Lupinus angustifolius. Stejný rozdíl byl zjištěn mezi Lupinus luteus a Lupinus albus.
Název v anglickém jazyce
Comparison of crude protein content in lupin varieties
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare the crude protein content in lupin varieties. Seventeen varieties of lupin from three species were analysed: Lupinus albus 7 varieties (Amiga, Butan, Dieta, LAL 1, Oležka, Prima and Watt), Lupinus angustifolius 7 varieties (APR 82, Boregine, Boruta, Karo, Probor, Rose and Sonet), Lupinus luteus 3 varieties (Bornal, Juno and Wodjil), respectively. The content of nitrogen substances in dry matter of whole seeds in each variety was determined. The results corresponded with those in literature. Highly significant difference (P ? 0.01) in the content of nitrogen substances between Lupinus luteus and Lupinus angustifolius was shown. The same difference was found between Lupinus luteus and Lupinus albus.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník IX. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7399-125-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
196-200
Název nakladatele
Tribun
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
18. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—