Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání obsahu hrubého proteinu u vybraných odrůd lupin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870901" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870901 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání obsahu hrubého proteinu u vybraných odrůd lupin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo porovnat obsah dusíkatých látek v odrůdách lupiny. Sedmnáct odrůd lupiny ze tří druhů bylo analyzováno: Lupinus albus 7 odrůd (Amiga, Butan, Dieta, LAL 1, Oležka, Prima a Watt), Lupinus angustifolius 7 odrůdy (APR 82, Boregine, Boruta, Karo, Probor, Rose a Sonet ), Lupinus luteus 3 odrůd (Bornal, Juno a Wodjil).Obsah dusíkatých látek v sušině celých semen byl určen u každé odrůdy. Výsledky odpovídaly údajům v literatuře. Vysoce významný rozdíl (P ? 0,01) byl prokázán v obsahu dusíkatých látek mezi Lupinus luteus a Lupinus angustifolius. Stejný rozdíl byl zjištěn mezi Lupinus luteus a Lupinus albus.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of crude protein content in lupin varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the crude protein content in lupin varieties. Seventeen varieties of lupin from three species were analysed: Lupinus albus 7 varieties (Amiga, Butan, Dieta, LAL 1, Oležka, Prima and Watt), Lupinus angustifolius 7 varieties (APR 82, Boregine, Boruta, Karo, Probor, Rose and Sonet), Lupinus luteus 3 varieties (Bornal, Juno and Wodjil), respectively. The content of nitrogen substances in dry matter of whole seeds in each variety was determined. The results corresponded with those in literature. Highly significant difference (P ? 0.01) in the content of nitrogen substances between Lupinus luteus and Lupinus angustifolius was shown. The same difference was found between Lupinus luteus and Lupinus albus.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník IX. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7399-125-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    196-200

  • Název nakladatele

    Tribun

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    18. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku