Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The assessment of melamine and cyanuric acid residues in eggs from laying hens exposed to contaminated feed

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871023" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201281020163" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201281020163</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201281020163" target="_blank" >10.2754/avb201281020163</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The assessment of melamine and cyanuric acid residues in eggs from laying hens exposed to contaminated feed

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main aim of this study was to monitor the carry-over of melamine and its metabolite (cyanuric acid) from melamine-contaminated feed administered to layers into eggs. Experimental layers were fed melamine-contaminated feed containing 100 mg of melamine per kg of feed whereas control layers received feed without melamine. The mean levels of melamine in the egg yolk and egg white recalculated on a dry matter basis were 1.90 mg?kg-1 +- 0.158 and 10.84 mg?kg-1 +- 3.951 (P ? 0.01), respectively whereas the mean levels of cyanuric acid in the egg yolk and egg white recalculated on a dry matter basis were 6.54 mg?kg-1 +- 0.2.466 and 4.07 mg?kg-1 +- 0.909, respectively. Melamine and cyanuric acid residues were detected in all samples of eggs collected in the experimental group, almost immediately after the first administration of melamine-contaminated feed. It was found that the levels of melamine and cyanuric acid in eggs decreased very quickly after the discontinuation of melamine-contami

  • Název v anglickém jazyce

    The assessment of melamine and cyanuric acid residues in eggs from laying hens exposed to contaminated feed

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this study was to monitor the carry-over of melamine and its metabolite (cyanuric acid) from melamine-contaminated feed administered to layers into eggs. Experimental layers were fed melamine-contaminated feed containing 100 mg of melamine per kg of feed whereas control layers received feed without melamine. The mean levels of melamine in the egg yolk and egg white recalculated on a dry matter basis were 1.90 mg?kg-1 +- 0.158 and 10.84 mg?kg-1 +- 3.951 (P ? 0.01), respectively whereas the mean levels of cyanuric acid in the egg yolk and egg white recalculated on a dry matter basis were 6.54 mg?kg-1 +- 0.2.466 and 4.07 mg?kg-1 +- 0.909, respectively. Melamine and cyanuric acid residues were detected in all samples of eggs collected in the experimental group, almost immediately after the first administration of melamine-contaminated feed. It was found that the levels of melamine and cyanuric acid in eggs decreased very quickly after the discontinuation of melamine-contami

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    81

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    163-167

  • Kód UT WoS článku

    000308852100013

  • EID výsledku v databázi Scopus