The effect of replacing soybean oil with glycerol in feeding mixtures designed for utility layers on their production and state of health
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871027" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871027 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of replacing soybean oil with glycerol in feeding mixtures designed for utility layers on their production and state of health
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this experiment was to replace soybean oil with glycerol in feeding mixtures for layers and assess its effect on performance, selected parameters of egg quality and health. Layers were divided into control (C) and experimental (E1, E2) groups of 24 layers each. The experiment was performed from Week 20 until Week 44 of layers' age. Soybean oil replacement with glycerol reached 50 and 100% in experimental feeding mixtures E1 and E2, as compared to the control. Oil replacement with glycerol in experimental groups resulted in a significant decrease (P?0.01) in weight of eggs, as compared to the control - C (65.5+-5,780 g), E1 (64.53+-4.640 g) and E2 (63.66+-5.610 g), and egg shell stability (N/cm2) - C 33.79+-6.557, E1 31.96+-6.995 and E231.8+-6.621.
Název v anglickém jazyce
The effect of replacing soybean oil with glycerol in feeding mixtures designed for utility layers on their production and state of health
Popis výsledku anglicky
The objective of this experiment was to replace soybean oil with glycerol in feeding mixtures for layers and assess its effect on performance, selected parameters of egg quality and health. Layers were divided into control (C) and experimental (E1, E2) groups of 24 layers each. The experiment was performed from Week 20 until Week 44 of layers' age. Soybean oil replacement with glycerol reached 50 and 100% in experimental feeding mixtures E1 and E2, as compared to the control. Oil replacement with glycerol in experimental groups resulted in a significant decrease (P?0.01) in weight of eggs, as compared to the control - C (65.5+-5,780 g), E1 (64.53+-4.640 g) and E2 (63.66+-5.610 g), and egg shell stability (N/cm2) - C 33.79+-6.557, E1 31.96+-6.995 and E231.8+-6.621.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Archiv für Tierzucht
ISSN
0003-9438
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
184-193
Kód UT WoS článku
000304430300011
EID výsledku v databázi Scopus
—