Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vybrané chemické parametry výrobků typu klobás s podílem kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871198" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871198 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vybrané chemické parametry výrobků typu klobás s podílem kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledován byl vliv použití přídatné látky antioxidantu E315 na oxidaci tuků a další vybrané chemické parametry u experimentálních klobás obsahujících různý podíl (30%, 45% a 60%) masa kapra obecného (Cyprinus Carpio L.). Ve srovnání se vzorky bez přídavkuantioxidantu E315 obsahovaly vzorky se 30% podílem rybího masa a přídavkem E315 méně peroxidů a více malondialdehydu a naopak, ve vzorcích se 45% a 60% podílem kapra byla zjištěna vyšší hodnota peroxidů a méně malondialdehydu.

  • Název v anglickém jazyce

    Selected chemical parameters sausage-type products with a share of common carp (Cyprinus Carpio L.)

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of the food additive antioxidant E315 on lipid oxidation and selected chemical parameters of experimental sausages containing different ratio (30%, 45% and 60%) of meat from common carp (Cyprinus Carpio L.) was investigated. Samples containing 30%of fish meat with an addition of the food antioxidant E315 had the lower peroxide value and the highest content of malondialdehyde? and conversely, samples containing 45% and 60% of fish meat with antioxidant had the highest peroxide value and the lowercontent of malondialdehyde, in comparison to the samples without the additive E315.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník publikácií zo XIV. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov

  • ISBN

    978-80-89385-21-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    55-62

  • Název nakladatele

    ELSEWA, s.r.o.

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    15. 10. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku