Vybrané chemické parametry výrobků typu klobás s podílem kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871198" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871198 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané chemické parametry výrobků typu klobás s podílem kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Sledován byl vliv použití přídatné látky antioxidantu E315 na oxidaci tuků a další vybrané chemické parametry u experimentálních klobás obsahujících různý podíl (30%, 45% a 60%) masa kapra obecného (Cyprinus Carpio L.). Ve srovnání se vzorky bez přídavkuantioxidantu E315 obsahovaly vzorky se 30% podílem rybího masa a přídavkem E315 méně peroxidů a více malondialdehydu a naopak, ve vzorcích se 45% a 60% podílem kapra byla zjištěna vyšší hodnota peroxidů a méně malondialdehydu.
Název v anglickém jazyce
Selected chemical parameters sausage-type products with a share of common carp (Cyprinus Carpio L.)
Popis výsledku anglicky
Effect of the food additive antioxidant E315 on lipid oxidation and selected chemical parameters of experimental sausages containing different ratio (30%, 45% and 60%) of meat from common carp (Cyprinus Carpio L.) was investigated. Samples containing 30%of fish meat with an addition of the food antioxidant E315 had the lower peroxide value and the highest content of malondialdehyde? and conversely, samples containing 45% and 60% of fish meat with antioxidant had the highest peroxide value and the lowercontent of malondialdehyde, in comparison to the samples without the additive E315.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník publikácií zo XIV. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
ISBN
978-80-89385-21-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
55-62
Název nakladatele
ELSEWA, s.r.o.
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
15. 10. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—