Determination of lipid peroxidation in selected meats
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873070" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of lipid peroxidation in selected meats
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to determine lipid peroxidation in individual samples of meat during storage under different temperature conditions. Samples of selected types of meat (pork, beef, poultry and fish) were kept in the dark at room temperature in the refrigerator and freezer. Determination of lipid peroxidation was performed on the day of purchase, then the third and sixth day of storage. The highest increase in lipid peroxidation compared the groups of samples was found in fish (salmon and trout gutted) at the laboratory, at a lower temperature cooling and the smallest changes occurred at a storage temperature of frozen food.
Název v anglickém jazyce
Determination of lipid peroxidation in selected meats
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to determine lipid peroxidation in individual samples of meat during storage under different temperature conditions. Samples of selected types of meat (pork, beef, poultry and fish) were kept in the dark at room temperature in the refrigerator and freezer. Determination of lipid peroxidation was performed on the day of purchase, then the third and sixth day of storage. The highest increase in lipid peroxidation compared the groups of samples was found in fish (salmon and trout gutted) at the laboratory, at a lower temperature cooling and the smallest changes occurred at a storage temperature of frozen food.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
47-49
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—