Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of lipid peroxidation in selected meats

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873070" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of lipid peroxidation in selected meats

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to determine lipid peroxidation in individual samples of meat during storage under different temperature conditions. Samples of selected types of meat (pork, beef, poultry and fish) were kept in the dark at room temperature in the refrigerator and freezer. Determination of lipid peroxidation was performed on the day of purchase, then the third and sixth day of storage. The highest increase in lipid peroxidation compared the groups of samples was found in fish (salmon and trout gutted) at the laboratory, at a lower temperature cooling and the smallest changes occurred at a storage temperature of frozen food.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of lipid peroxidation in selected meats

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine lipid peroxidation in individual samples of meat during storage under different temperature conditions. Samples of selected types of meat (pork, beef, poultry and fish) were kept in the dark at room temperature in the refrigerator and freezer. Determination of lipid peroxidation was performed on the day of purchase, then the third and sixth day of storage. The highest increase in lipid peroxidation compared the groups of samples was found in fish (salmon and trout gutted) at the laboratory, at a lower temperature cooling and the smallest changes occurred at a storage temperature of frozen food.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    47-49

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus