Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871203" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871203 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16370/12:43871669
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA
Popis výsledku v původním jazyce
Článek pojednává o obsahu sodíku v pokrmech nazývaných pojmem "fastfood", a to jak v pokrmech připravovaných a prodávaných ve fastfoodových centrech supermarketů, tak ve výrobcích známých značek, a to Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds a Crocodille.Umožní rychlou orientaci o obsahu sodíku v jednotlivých typech těchto potravin pomocí hodnoty "Guideline Daily Amounts" (doporučené denní množství), běžně užívané pod zkratkou GDA. V našem sdělení uvádíme množství sodíku v jedné porci výrobku, což pacientům usnadní výběr potravin. Cílem práce je poskytnout pacientům informace, kterých výrobků se buď přímo vyvarovat, nebo alespoň jejich příjem omezit na minimum.
Název v anglickém jazyce
Diet and arterial hypertension : The content of sodium in so-called "fast food" meals
Popis výsledku anglicky
The article deals with the content of sodium in so-called "fast food" meals, both in ready-made meals sold in supermarket fast-food stands or kiosks and in various products of well-known brands such as Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds and the Crocodille. It gives you a quick overview of the content of sodium in different types of these meals using the "Guideline Daily Amounts" value (the Recommended Daily Amount), commonly abbreviated as GDA. In our material we state the amount of sodium per oneproduct serving helping patients to make their choice of food easy. The goal is to provide patients with information which products they should either avoid or at least limit their intake to the minimum.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FA - Kardiovaskulární nemoci včetně kardiochirurgie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Praktické lékárenství
ISSN
1801-2434
e-ISSN
—
Svazek periodika
8
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
143-145
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—