Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871203" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871203 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16370/12:43871669

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek pojednává o obsahu sodíku v pokrmech nazývaných pojmem "fastfood", a to jak v pokrmech připravovaných a prodávaných ve fastfoodových centrech supermarketů, tak ve výrobcích známých značek, a to Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds a Crocodille.Umožní rychlou orientaci o obsahu sodíku v jednotlivých typech těchto potravin pomocí hodnoty "Guideline Daily Amounts" (doporučené denní množství), běžně užívané pod zkratkou GDA. V našem sdělení uvádíme množství sodíku v jedné porci výrobku, což pacientům usnadní výběr potravin. Cílem práce je poskytnout pacientům informace, kterých výrobků se buď přímo vyvarovat, nebo alespoň jejich příjem omezit na minimum.

  • Název v anglickém jazyce

    Diet and arterial hypertension : The content of sodium in so-called "fast food" meals

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the content of sodium in so-called "fast food" meals, both in ready-made meals sold in supermarket fast-food stands or kiosks and in various products of well-known brands such as Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds and the Crocodille. It gives you a quick overview of the content of sodium in different types of these meals using the "Guideline Daily Amounts" value (the Recommended Daily Amount), commonly abbreviated as GDA. In our material we state the amount of sodium per oneproduct serving helping patients to make their choice of food easy. The goal is to provide patients with information which products they should either avoid or at least limit their intake to the minimum.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FA - Kardiovaskulární nemoci včetně kardiochirurgie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Praktické lékárenství

  • ISSN

    1801-2434

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    143-145

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus