Úloha sodíku v prevenci a léčbě hypertenze - praktická realizace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870372" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870372 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Úloha sodíku v prevenci a léčbě hypertenze - praktická realizace
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je zaměřen na analýzu obsahu sodíku v extrudovaných polévkách a polévkách asijského typu, dnes hojně užívaných pro rychlé občerstvení, a také na produkty pro snadné dochucení potravin. Výsledky jsou prezentovány jako obsah sodíku v jedné porci k poměru denní doporučené dávky sodíku - NPDDWHO.
Název v anglickém jazyce
Role of sodium in prevention and treatment of hypertension
Popis výsledku anglicky
The article deals with an analysis of sodium content in extruded soups and Asian-type soups today commonly used for fast food as well as products for easy flavouring of foods. The results are presented as sodium content in one portion relative to the recommended daily dose of sodium - NPDDWHO.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FE - Ostatní obory vnitřního lékařství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Interní medicína pro praxi
ISSN
1212-7299
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
88-89
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—