Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezpečnost mléka a mléčných výrobků z pohledu termostability stafylokokových enterotoxinů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871225" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871225 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezpečnost mléka a mléčných výrobků z pohledu termostability stafylokokových enterotoxinů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a inkubováno po dobu 24 hodin při teplotě 37 °C. Poté bylo mléko tepelně ošetřeno při třech různých teplotách (72 °C, 85 °C a 92 °C) po dobu 15 sekund. Následně po tomto tepelném ošetření byl pozorován růst S. aureus a tvorba stafylokokových enterotoxinů. Naše experimenty ukazují, že tepelný proces může zničit všechny bakterie, ale termostabilní stafylokokové enterotoxiny mohou přežít.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk and milk products safety from the perspective of staphylococcal enterotoxins heat stability

  • Popis výsledku anglicky

    UHT milk inoculated with three strains of Staphylococcus aureus was incubated for 24 hours at 37 °C. After that it was heated to the three different temperatures (72 °C, 85 °C a 92 °C) for 15 seconds. Growth of S. aureus and production of staphylococcalenterotoxin was observed after heating treatment. Our experiments show, that heating process can kill all bacteria, but thermostable staphylococcal enterotoxin can persist.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    64-66

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku