Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Decrease in the Antioxidant Capacity in Beverages Containing Tea Extracts during Storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871242" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871242 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1100/2012/361698" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1100/2012/361698</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1100/2012/361698" target="_blank" >10.1100/2012/361698</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decrease in the Antioxidant Capacity in Beverages Containing Tea Extracts during Storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to determine antioxidant capacity of beverages containing black, white, and green tea extracts using the photochemiluminescence method, and to monitor its changes based on the storage temperature and time. Samples were stored attwo different temperatures (refrigerated at 4 degrees C and laboratory temperature 22 degrees C), analyzed after opening of the original package, and consequently after 4 and 7 days. Results of the antioxidant capacity are expressed as the standard equivalents, that is, ascorbic acid in mmol/L. The highest mean value of the antioxidant capacity was found after opening of the original package in fruit-juice-enriched samples and totaled 9.793 mmol/L. This group revealed significant dependence (P { 0.05) not only on the storage time, but also temperature. In samples without added fruit juices containing preservatives the value was 0.428 mmol/L. This group showed significant dependence (P { 0.05) on the decrease of antioxidant capacity only

  • Název v anglickém jazyce

    Decrease in the Antioxidant Capacity in Beverages Containing Tea Extracts during Storage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to determine antioxidant capacity of beverages containing black, white, and green tea extracts using the photochemiluminescence method, and to monitor its changes based on the storage temperature and time. Samples were stored attwo different temperatures (refrigerated at 4 degrees C and laboratory temperature 22 degrees C), analyzed after opening of the original package, and consequently after 4 and 7 days. Results of the antioxidant capacity are expressed as the standard equivalents, that is, ascorbic acid in mmol/L. The highest mean value of the antioxidant capacity was found after opening of the original package in fruit-juice-enriched samples and totaled 9.793 mmol/L. This group revealed significant dependence (P { 0.05) not only on the storage time, but also temperature. In samples without added fruit juices containing preservatives the value was 0.428 mmol/L. This group showed significant dependence (P { 0.05) on the decrease of antioxidant capacity only

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The Scientific World Journal

  • ISSN

    1537-744X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2012

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "nečíslováno"

  • Kód UT WoS článku

    000308604200001

  • EID výsledku v databázi Scopus