Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871354" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871354 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA.
Název v anglickém jazyce
Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff
Popis výsledku anglicky
During the immunohistochemistry examination we solve a problem, that searched antigen, in our case soya protein, is masked by foodstuff matrix and the antibody can not bind on it and that make the immunohistochemistry detection more difficult. To retrieve the soya antigen in meat products we used non-enzymatic methods. Tissues were incubated in seven unmasking dilutions by using microwave heat. It has been showed, that different pH, chemical composition and molarity of unmasking dilutions have an impacton the antigen retrieval. Unmasking dilutions citrate EDTA had the best results in terms of power and quality of bound of antibody and antigen
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín
ISBN
978-80-552-0769-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
59-61
Název nakladatele
Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—