Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P008538" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P008538 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly isolovány hlavní alergeny soji, glycinin a ß-conglycinin, a následně použity jako antigeny pro tvorbu slepičích protilátek typu IgY. Získané protilátky byly využity pro detekci alergenů soji imunochemickou metodou Western blot. Tímto způsobem byla realizována kontrola přítomnosti soji ve výrobcích z potravinářské sítě s deklarovaným nebo nedeklarovaným obsahem soji. Byly vypracovány modifikace extrakčních postupů pro jednotlivé výrobky. Metoda je obecně použitelná pro detekci alergenů glycininu a ß-conglycininu tam, kde je soja majoritní složkou výrobku; pro výrobky, které obsahují jen malý přídavek soji, není pro průkaz alergenů vhodná.

  • Název v anglickém jazyce

    Verification of Western Blot method for identification of soya bean alergens

  • Popis výsledku anglicky

    The main soya allergenes, glycinine and ß-conglycinine were isolated and used as antigenes for preparation of hen antibodies IgY type. Received antibodies were used for soya allergenes detection using immunochemical method Western blot. This way enablesthe realization of the control of the soya presence in food products with declared or nondeclared soya content. Extracion method modifications for different products were elaborated. The method in general can be used for allergenes glycinine and ß-conglycinine in cases where the soya represents the main part of the product, but is not suitable for products containing only small addition of soya.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    59-62

  • Název nakladatele

    VÚPP, v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    21. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku