Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Histochemical Detection of Pea Protein

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873656" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873656 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Histochemical Detection of Pea Protein

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The meat industry uses vegetable proteins as meat substitutes to reduce the price of its products. Some vegetable proteins, however, have allergenic effects. Efforts are therefore being made to replace such allergenic proteins with other vegetable proteins that are not classified as allergens by the legislation. The most commonly used include pea protein, though this may also cause allergic reactions. Pea protein can be detected by various methods, one of which is microscopy. Detection using this methodis based on the identification of structures characteristic of peas. We examined samples of pea flour and protein and model samples of poultry meat with their addition. Samples were processed by microscopic methods, and PAS Calleja staining was chosen as the most suitable. In all samples the addition was detected. To obtain more accurate results, it is necessary to develop and standardize an immunohistochemical staining protocol in order to distinguish between pea and soya proteins, bec

  • Název v anglickém jazyce

    Histochemical Detection of Pea Protein

  • Popis výsledku anglicky

    The meat industry uses vegetable proteins as meat substitutes to reduce the price of its products. Some vegetable proteins, however, have allergenic effects. Efforts are therefore being made to replace such allergenic proteins with other vegetable proteins that are not classified as allergens by the legislation. The most commonly used include pea protein, though this may also cause allergic reactions. Pea protein can be detected by various methods, one of which is microscopy. Detection using this methodis based on the identification of structures characteristic of peas. We examined samples of pea flour and protein and model samples of poultry meat with their addition. Samples were processed by microscopic methods, and PAS Calleja staining was chosen as the most suitable. In all samples the addition was detected. To obtain more accurate results, it is necessary to develop and standardize an immunohistochemical staining protocol in order to distinguish between pea and soya proteins, bec

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    3-6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus