Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872016" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity.

  • Název v anglickém jazyce

    Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets

  • Popis výsledku anglicky

    In terms of technology, quality control, and consumer acceptability texture belongs to significant characteristics of tomato ketchups. The aim of this study was to describe consistency and viscosity of ketchups available on the Czech and Slovak markets.The instrumental analysis was performed using texturemeter (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Values of instrumentally measured parameters ranged from 864.26 to 2 330.03 g.s for consistency and from -1 517.97 to -352.54 g.s for viscosity. No statistically significant difference in consistency or viscosity was found between samples from Czech and Slovak market.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    March

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    239-242

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus