Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872211" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872211 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledován byl vliv zmrazování/rozmrazování během skladování (dlouhodobé mrazírenské: 24 měsíců/-20 °C; chladírenské: 11 dnů/ +2 +/- 2 °C) u čtyř vybraných druhů ryb na aktivitu citrátsyntházy (v mikromol/ml/min). Zjistili jsme, že existují rozdíly v aktivitě tohoto enzymu mezi druhy ryb (makrela, losos, amur) v průběhu mrazírenského skladování (24 měsíců/ -20 °C). Hodnota aktivity citrátsyntházy se velmi rychle zvyšovala v případě zmrazených/rozmrazených nebalených filetů tolstolobika ve srovnání s vakuově balenými čerstvými filety.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of freezing/thawing during cold storage of selected species of fish (mackerel, salmon, grass carp, silver carp) on the citratsynthase activity

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of freezing/thawing during storage (long-term storage in freezers: 24 months/ -20 °C; the refrigerated storage: 11 days/ +2 +/- 2 °C) of four selected species of fish on the activity citratsynthase (in micromol/ml/min) was monitored. We found theexistence of differences in the activity of this enzyme among the fish species (mackerel, salmon, grass carp) during frozen storage (24 months/ -20 °C). The value of activity citratsynthase increased very rapidly in the case of frozen/thawed unpackaged fillets of silver carp in comparison with the vacuum packaged fresh fillets.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    108-111

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku