Antimicrobial resistance of starter cultures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872972" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antimicrobial resistance of starter cultures
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to investigate the resistance of the selected starter cultures (lactic acid bacteria) for fermented dry sausages on several selected antibiotics by the E-test. Antimicrobial resistance of starter cultures from three different producers was tested on nine antibiotics. The results showed that all tested starter cultures were resistant to vancomycin, gentamicin and streptomycin and susceptible to erythromycin, clindamycin, quinupristin + dalfopristin, except ampicillin and tetracycline were variable and depended on the species.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial resistance of starter cultures
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to investigate the resistance of the selected starter cultures (lactic acid bacteria) for fermented dry sausages on several selected antibiotics by the E-test. Antimicrobial resistance of starter cultures from three different producers was tested on nine antibiotics. The results showed that all tested starter cultures were resistant to vancomycin, gentamicin and streptomycin and susceptible to erythromycin, clindamycin, quinupristin + dalfopristin, except ampicillin and tetracycline were variable and depended on the species.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena alimentorum XXXV.
ISBN
978-80-8077-401-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
126-129
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
21. 5. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—