Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antimicrobial resistance of starter cultures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872972" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872972 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antimicrobial resistance of starter cultures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to investigate the resistance of the selected starter cultures (lactic acid bacteria) for fermented dry sausages on several selected antibiotics by the E-test. Antimicrobial resistance of starter cultures from three different producers was tested on nine antibiotics. The results showed that all tested starter cultures were resistant to vancomycin, gentamicin and streptomycin and susceptible to erythromycin, clindamycin, quinupristin + dalfopristin, except ampicillin and tetracycline were variable and depended on the species.

  • Název v anglickém jazyce

    Antimicrobial resistance of starter cultures

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to investigate the resistance of the selected starter cultures (lactic acid bacteria) for fermented dry sausages on several selected antibiotics by the E-test. Antimicrobial resistance of starter cultures from three different producers was tested on nine antibiotics. The results showed that all tested starter cultures were resistant to vancomycin, gentamicin and streptomycin and susceptible to erythromycin, clindamycin, quinupristin + dalfopristin, except ampicillin and tetracycline were variable and depended on the species.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXXV.

  • ISBN

    978-80-8077-401-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    126-129

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    21. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku