Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of micro-encapsulated n-3 fatty acids on quality properties of two types of dry sausages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873065" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083020163.pdf" target="_blank" >http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083020163.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483020163" target="_blank" >10.2754/avb201483020163</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of micro-encapsulated n-3 fatty acids on quality properties of two types of dry sausages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dry sausages are popular traditional meat products. As these products are a rich source of animal fat, there is an effort to improve their fatty acid ratio. The aim of this work was to study the effect of micro-encapsulated n-3 fatty acids added into drysausages. Samples of dry sausages (Poličan and Vysočina) enriched with unsaturated fatty acids (36 g for 6 kg of mixture) and rosemary extract (0.3 g?kg-1) were made along with control samples. Physicochemical, instrumental analyses were performed, fatty acid profile was measured by gas chromatography, and oxidation processes were monitored by determination of thiobarbituric acid reactive substances. No significant differences (P ? 0.05) in quality indicators were found between samples, however, therewere differences in oxidation processes. Sausages enriched with unsaturated fatty acids showed an increase in thiobarbituric acid reactive substances (} 2 mg?kg-1 and } 3 mg?kg-1 in Poličan and Vysočina, respectively, compared to control)

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of micro-encapsulated n-3 fatty acids on quality properties of two types of dry sausages

  • Popis výsledku anglicky

    Dry sausages are popular traditional meat products. As these products are a rich source of animal fat, there is an effort to improve their fatty acid ratio. The aim of this work was to study the effect of micro-encapsulated n-3 fatty acids added into drysausages. Samples of dry sausages (Poličan and Vysočina) enriched with unsaturated fatty acids (36 g for 6 kg of mixture) and rosemary extract (0.3 g?kg-1) were made along with control samples. Physicochemical, instrumental analyses were performed, fatty acid profile was measured by gas chromatography, and oxidation processes were monitored by determination of thiobarbituric acid reactive substances. No significant differences (P ? 0.05) in quality indicators were found between samples, however, therewere differences in oxidation processes. Sausages enriched with unsaturated fatty acids showed an increase in thiobarbituric acid reactive substances (} 2 mg?kg-1 and } 3 mg?kg-1 in Poličan and Vysočina, respectively, compared to control)

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    163-169

  • Kód UT WoS článku

    000339086600016

  • EID výsledku v databázi Scopus