Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870367" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870367 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty
Popis výsledku v původním jazyce
Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycenémastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidaceu vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.
Název v anglickém jazyce
Oxidation processes in meat products enriched by unsaturated fatty acids and natural antioxidants
Popis výsledku anglicky
Samples of meat products were made with enrichment of unsaturated fatty acids and natural antioxidant. Oxidation processes were monitored by determination of TBARS scores. There were obvious differences between samples. Samples enriched only by unsaturated fatty acids showed great increase of TBARS scores compared with control, while samples enriched also by natural antioxidant were almost similar to control. Addition of alone antioxidant had no effect on reducing of TBARS scores in meat products without enrichment of unsaturated fatty acids.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
160-163
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
12. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—