Současné trendy ve výživě drůbeže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873096" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873096 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Současné trendy ve výživě drůbeže
Popis výsledku v původním jazyce
Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvícerespektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů.
Název v anglickém jazyce
Current trends in poultry nutrition
Popis výsledku anglicky
Poultry feeding is one of the most relevant fields within the agricultural production. Its objektive is the production of nutritionally highly valuace and safe materials and foodstuffs of animal origin. Basic principles of poultry nutrition have been resolved. However, currently thre are still many issues to be resolved and new issues will probably by raised with further intensification of poultry rearing. I tis neceséry to develop programs to optimizme feed rations, respecting energy and nutrient requirements of individual species, category, type and size of production systém, as well as individual conditions of respektive poultry farms. Regarding nutrition, more attention should be paid not only to the quantity of production, but to the increased quality of poultry products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.
ISBN
978-80-8077-408-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
42-45
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
2. 9. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—