Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Současné trendy ve výživě drůbeže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873096" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873096 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Současné trendy ve výživě drůbeže

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvícerespektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů.

  • Název v anglickém jazyce

    Current trends in poultry nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Poultry feeding is one of the most relevant fields within the agricultural production. Its objektive is the production of nutritionally highly valuace and safe materials and foodstuffs of animal origin. Basic principles of poultry nutrition have been resolved. However, currently thre are still many issues to be resolved and new issues will probably by raised with further intensification of poultry rearing. I tis neceséry to develop programs to optimizme feed rations, respecting energy and nutrient requirements of individual species, category, type and size of production systém, as well as individual conditions of respektive poultry farms. Regarding nutrition, more attention should be paid not only to the quantity of production, but to the increased quality of poultry products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.

  • ISBN

    978-80-8077-408-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    42-45

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    2. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku